Hamam nabij Hendrik-Ido-Ambacht

 1. Hamam behandeling

  Voordat uw behandeling begint is het belangrijk dat u uw lichaam opwarmt. Door plaats te nemen in onze stoomcabine treedt dit proces in werking. Het ritueel begint met een scrub behandeling waarbij alle dode huidcellen grondig worden verwijderd. Vervolgens wordt u overgoten met heerlijk warm water, uw lichaam wordt op traditionele wijze ingezeept met onze heerlijk geurende olijfzeep en uw hele lichaam ondergaat een ontspannende massage. Na het masseren eindigt het ritueel met een afspoeling door middel van warm water en voelt u zich als herboren.

 1. Rasul ritueel

  De rasul behandeling is een oud Arabisch badritueel. Gedurende een rasul krijgt u na een verfrissende douche een korte scrubmassage gevolgd door een verzorgende lichaamspakking in het turks stoombad. Rasul is een cosmetisch product gemaakt van natuurlijke minerale klei. Het lijkt op een modderpakking in westerse stijl. Het is bedoeld om de huid te verzachten, talgafscheiding te verminderen, de huid te regenereren door dode cellen te verwijderen en de huid opnieuw in balans te brengen.

Ontdek nu ook al onze andere heerlijke behandelingen

De ultieme ontspanning vindt u tijdens een Hamam behandeling. Bent u op zoek naar een wellness centrum waar de Hamam wordt uitgevoerd? Dan is Thermen Binnenmaas nabij Hendrik-Ido-Ambacht de perfecte plek voor u. Wij zijn een gloednieuwe sauna en voorzien van een grote diversiteit aan sauna’s, baden en behandelingen. Zo kunt u bij ons ook terecht voor een heerlijk Hamam ritueel.

Een eeuwenoud reinigingsritueel

De Hamam kent zijn oorsprong in de Arabische wereld en komt veel voor in landen als Turkije en Iran. Maar ook in de Nederlandse spa’s is het een zeer populaire behandeling geworden. Een Hamam staat in het teken van ontspanning, reiniging en verzorging en het is altijd een combinatie van scrub en massage. Vaak wordt er gewerkt met olijfzeep, volgens de eeuwenoude Hamam traditie. Reiniging en ontspanning staan centraal bij het Hamam ritueel en je zult je na de behandeling dan ook een ander mens voelen.

Ook van een Hamam genieten?

De Hamam behandeling begint vaak met een stoombad of sauna, het is namelijk belangrijk dat je lichaam goed is opgewarmd, voordat de scrubsessie en massage begint. Tijdens het ritueel lig je op een verwarmde stenen tafel, hierdoor blijft je lichaam continu ontspannen. In vele gevallen vindt eerst de scrubsessie plaats, hierbij wordt een speciale scrubhandschoen gebruikt, genaamd een kese. Door te scrubben worden alle dode huidcellen verwijdert en zo wordt de huid heel goed gereinigd. Na de scrubsessie heeft de huid weer wat meer rust nodig, deze rust wordt geboden door een opgieting met warm water en een inzeping met Hamimi zeep en een traditionele zeepzak. Natuurlijk kan een heerlijk ontspannen massage niet ontbreken. Bent u nieuwsgierig geworden?

Wanneer komt u naar onze spa?

Bent u toe aan een heerlijke ontspannen dag? Wij verwelkomen u graag in Thermen Binnenmaas, waar u kunt genieten van vele sauna’s, baden, massages, de mooie tuin en relax ruimtes. De Hamam is een absolute aanrader. Dus bent u toe aan een reinigend en ontspannend Hamam ritueel? Reserveer dan snel uw bezoek via onze website!

  Naam (verplicht)

  E-mailadres (verplicht)

  Onderwerp

  Bericht

  Hamam [pb-city]